Sunday, March 22, 2015

10 Artis Korea Tercantik 2014

#Top10TheBest.

Korea memang menjadi salah satu negara yang berjaya dalam mengembangkan dunia hiburannya. Tidak hairanlah jika banyak selebriti Korea yang mampu meraih popularitas tinggi tidak hanya di negaranya namun hingga luar negeri dan go internasional.

Tak hanya berbekal wajah cantik dan tubuh sempurna, bakat mereka pun nampaknya terserlah. Bila mereka berlakon nampak real je lakonannya.
Berikut 10 Artis Korea Tercantik 2014.


1. Song Hye Gyo


Song Hye Gyo yang sudah terkenal di beberapa negara Asia, termasuk Indonesia dan dalam beberapa tahun terakhir ini juga sudah terlibat dalam dua filem iaitu The Crossing dan My Palpitating Life di tahun ini.Dengan cemerlangnya kerjaya Song Hye Gyo ini, dirinya juga berjaya mempertahankan eksistensinya di dunia hiburan Korea setidaknya selama hampir 18 tahun.

2. Park Min Young


Wajahnya yang cantik dan lakonannya yang menawan sukses membintangi beberapa iklan besar dan menjadi model video klip sepanjang tahun 2014.

Park Min Young saat ini juga sedang membintangi drama A New Leaf bersama Kim Myung Min, Kim Sang Joong, dan Chae Jung Ahn. Cerita drama tersebut berkisar tentang seorang pengacara yang mencari ingatannya kembali selepas kemalangan.

3. Lee Da Hae


Gadis kelahiran April 1984 ini pertama kali dikenali oleh peminat filem Korea semasa berlakon dalam filem Miss Ripley dan juga My Girl. Di tahun 2014 ini Lee Da Hae juga mendapatkan peranan dalam drama Hotel King bersama pelakon Lee Dong Wook.

4. Kim Tae Hee


Kim Tae Hee merupakan artis cantik kelahiran Maret 1980. Kim Tae Hee Berjaya mencapai popularitas di dunia entertainment Korea setelah dirinya bermain di beberapa film seperti Love Story dan Stairway To Heaven.

Selain berakting, Kim Tae Hee juga berkecimpung di dunia fashion dan terlibat kerjasama dengan Samsung, Toyota dan Olympus.

5. Park Shin Hye


Gadis berusia 24 tahun ini mengalami peningkatan kerjaya yang luar bisa cepat.Di usia mudanya, Park Shin Hye telah berjaya membintangi drama popular seperti Stairway To Heaven, Goong S dan Flower Boy Next door. Selain itu, Park Shin Hye baru-baru ini juga diikat kontrak sebagai model untuk majalah InStyle.

6. Shin Min Ah


Shin Min Ah boleh dibilang menjadi salah satu artis wanita senior di dunia entertainment Korea. Lahir pada bulan April 1983, wanita berusia 31 tahun ini Berjaya dalam lakonan serta modelling.

Shin Min Ah telah bermain banyak drama dan contoh yang Hot di pasaran adalah My Girlfriend is A Gumiho. Selain itu, filem My Love dan My Bride.

7. Han Ga In


Han Ga In popular setelah berjaya membintangi banyak filem dan salah satunya adalah film Bad Guy moon.

Tubuhnya yang cantik dan penuh bakat juga membuatkannya berjaya membintangi drama The Great Queen Seondeok. Selain itu, Han Ga In juga sangat bahagia setelah mendirikan rumahtangga sejak tahun 2005 dan memiliki satu orang anak.

8. Ha Ji Won


Lakonan Ha Ji Won yang menawan di beberapa film seperti Hwang Jin Yi atau King 2 Hearts Berjaya menaikkan namanya hingga luar negeri.

9. Eon Jin Son


Eon Jin Son juga dikenali dengan nama Son Ye Jin. Wanita kelahiran 1982 ini sudah bekecimpung dalam dunia hiburan sejak berusia 18 tahun.

Filem seperti A Moment To Remember, April Snow, The Classic, dan Spellbound terbukti membuatkan kerjayanya sebagai pelakon amatla sukses.

10. Yoon Eun Hye



Yoon Eun Hye, Penyanyi dan Pelakon berusia 30 tahun ini memang sudah Berjaya dalam dunia hiburan sejak usianya 15 tahun.

Dalam kerjaya nyanyian, Yoon Eun Hye telah merilis 6 album bersama girlband Baby VOX. Sedangkan dalam lakonan, Yoon Eun Hye Berjaya berlakon dalam drama popular Goong dan Coffee Prince.

Love Korean Drama,
Ita_0139741644
#nornasweet #vitaminshoppe #ShakleeIndependentDistributor
#SetKecantikanShaklee


Friday, March 20, 2015

Mengapa Saya Benci Bisnes MLM?

Assalamualaikum wbt..

Bila terkenang kembali post dari facebook kawan ita, dia berpisah dengan BFF dia semata-mata kerana MLM. Sedih kan, ita tau tu kerana ita  tak ramai BFF pn but bila someone always take care of you…rasa happy sangat kn.

Bila bab MLM nie dibicarakan, ita pun pernah join and GAGAL!!..berapa??? tak banyak tapi bagi ita banyak time tu kerana tak bekerja lagi..Rm2000 mak abah yang bagi.

Ada juga yang meluahkan perasaan tentang MLM ni seperti:

"Belajar pasal penat lelah usaha orang lain.. Kalau setakat bisnes barang MLM memang la ampa kena selalu sharing dengan orang pasal skim cepat kaya ampa tu.. Lulz"

"Kalau nak berniaga, tak ada benda senang.. xda benda datang bergolek kena kaki.. Semua kena usaha.. Lain la hg bisnes MLM, memang ada siap dah kepala atas untuk share cara nak cepat kaya"

Memang mengimbau kembali masa silam kalau orang sebut MLM.


Itu lah sebab MENGAPA SAYA BENCI MLM..

Tetapi, sekarang tidak lagi.. Kerana ita sendiri sudah tahu apakah makna MLM yang sebenar..  :)

Bisnes MLM ialah Multi-leven Marketing yang mana ianya konsep perniagaan berteraskan pelan pemasaran berbilang tingkat.

Manakala SISTEM PIRAMID pula ialah berteraskan yuran peserta di atas peserta lain.. atau dengan konspe mudahnya, kita masuk bisnes dengan bayaran sekian-sekian.. Dan kemudian kita akan cari orang baru, bila orang tu bayar yuran baru kita dapat hasil.


Nampak tak perbezaan dia?

Bisnes MLM yang sebenar ialah bisnes jualan produk yang BERKUALITI serta PELAN PERNIAGAAN yang adil dan tidak menindas.. Manakala SISTEM PIRAMID orang paling atas itu untung sebab kerja sekali je.. Lepas tu kaki-kaki yang kena bekerja untuk cari orang..

Beza okeyy!

Dan itu lah yang terjadi di dalam bisnes Shaklee.. Kami sendiri tidak pernah diajar untuk asyik mencari orang.. Tetapi kami diajar untuk mempertingkatkan nilai diri.. Mempertingkatkan ilmu mengenai produk.. Ilmu mengenai pemasaran.. Dan atas nilai-nilai inilah kami kemudiannya akan membantu pula mereka yang ingin dibantu sehingga berjaya..

Inilah bisnes MLM yang sebenar.. Bukan bermaksud orang atas dapat untung orang bawah goyang kaki.. Buktinya, dalam bisnes ni siapa yang masuk kemudian pun boleh naik lagi cepat dari upline.. Kalau upline goyang kaki memang upline tu tak dapat apa pun.. Sangat adil bagi ita..

Bisnes MLM yang sebenar juga sama seperti bisnes lain. Ibarat dalam satu company, ada CEO…ada pekerja…dan sebagainya. Bezanya di dalam MLM, tiada istilah BOS, sebaliknya LEADER yang berperanan untuk memimpin ahli kumpulan untuk sama-sama berjaya seperti beliau.

Andai kata dalam company biasa, anda bekerja untuk bos anda, sebaliknya gaji anda tetap sama. Di dalam bisnes MLM, anda bukan mengkayakan leader anda. Sebaliknya anda mengkayakan diri anda. Dan andai kata leader anda membantu anda sampai berjaya, COMPANY iaitu Shaklee Malaysia yang akan bayar kepada leader anda sebagai upah kerana membantu anda sampai berjaya. Bonus anda sikit pun tidak terusik.

Tiada yang mudah dalam hidup. Tiada jalan singkat untuk menjadi kaya. Semuanya harus bermula dari bawah. Dan ianya memerlukan USAHA, KOMITMEN, TANGGUNGJAWAB, PENGORBANAN, SEMANGAT dan DOA untuk berjaya sehingga mencapai tahap yang tertinggi di dalam bisnes.

Dan kalau anda tanya ita, sudah semestinya BISNES SHAKLEE lah yang terbaik InshaAllah :)

Buat anda yang inginkan bisnes yang membantu anda berjaya dan kaya, tetapi anda bukanlah jenis manusia yang ingin cepat kaya, atau tidak sanggup berusaha dan bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian, maka bisnes SHAKLEE lah yang terbaik untuk anda.

Mengapa ita kata yang terbaik?

1) Produk yang bagus.. Shaklee ada barisan saintis yang hebat untuk memastikan setiap produk yang keluar SELAMAT, BERKESAN dan SEMULA JADI

2) Pelan perniagaan yang sangat menguntungkan para distributor. Shaklee membelanjakan sejumlah wang yang besar untuk para distributor yang berjaya. Andai anda mencapai rank tertinggi dalam bisnes ini iaitu Master Coordinator, anda bakal mendapat income tahunan tidak kurang daripada RM600,000.

Apa yang lebih indah ialah, tiada istilah PAKSAAN dalam bisnes kami. Tugas kami hanya berkongsi produk yang hebat serta peluang bisnes yang menguntungkan. Khas buat mereka yang ingin ubah nasib diri dan keluarga. Tiada istilah paksaan. Tak perlu pun memaksa sebab bisnes shaklee dan produk-produk Shaklee memang terbukti BAGUS pun.

Alhamdulillah.. ita berharap, tiada lagi pandangan-pandangan skeptikal anda kepada MLM sama seperti ita yang sudah berubah pandangan terhadap MLM selepas menyertai Shaklee.

Love,
Ita_0139741644
#nornasweet #vitaminshoppe


Wednesday, March 04, 2015

Set Bersalin Shaklee Terbaik

Set Bersalin Shaklee dibahagikan kepada 3 pakej kombinasi pilihan mengikut kesesuaian keperluan Ibu Berpantang dan juga budget masing-masing.

3 Pakej Set Bersalin Shaklee adalah

1.  Set Asas (Rawatan Dalaman),
2.  Set Extra (Rawatan Dalaman + Penyusuan) dan
3.Set Premium (Rawatan Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping).


Set Bersalin Shaklee - Set Premium adalah satu kombinasi Set Bersalin Shaklee - Set Extra yang ditambah dengan 2 suplemen yang sangat efektif bagi menurunkan berat badan dengan cara sihat dan selamat tanpa menjejaskan penyusuan susu ibu, di samping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin.

Set Bersalin Shaklee – Set Premium mengandungi 8 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia.



Fungsi produk dalam Set Bersalin Shaklee – Set Premium

Vitamin B Complex Dengan Asid Folik

·        Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan.
·        Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang.
·        Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah.
·        Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan.
·        Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah.
·        Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks.


VitaLea (Multivitamin)
·      ·        Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan.
·        Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral.
·        Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan untuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.

Vitamin C
·        Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuh luka.
·        Membaik pulih sel dan tisu yang rosak.
·        Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya.
·        Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit.
·        Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut.
·        Sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren.

Zink

·        Zink paling penting dalam proses pemulihan luka, bersama-sama dengan Vitamin C dan Protein.
·        Membaik pulih luka jahitan dan kerosakan tisu dalaman.
·        Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan semasa berpantang.
·        Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini. Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik.
·        Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh berpantang.

ESP – Susu Soya Protein
 
·        ESP Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi.
·        Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein. Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman.
·        Mencantikkan kulit.
·        Memejalkan otot.
·        Membantu dalam penurunan berat badan.
·        Membantu menambah penghasilan susu ibu.
·        Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

Ostematrix (Kalsium)

·        Ostematrix adalah kalsium.
·        Bagi ibu yang banyak mengalami luka jahitan bersalin, selalunya berasa takut, fobia atau kurang selesa untuk meneran, terutamanya ketika ingin membuang air besar mahupun air kecil.
·        Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit.
·        Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang.
·        Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi.
·        Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang. Membantu penghasilan susu ibu yang banyak.
·        Perlu diketahui bahawa Kalsium adalah antara komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu.

Lecithin
·        Lecithin Shaklee mengandungi 13 kebaikan untuk kesihatan manusia.
·        Mengandungi choline untuk kecergasan akal.
·        Ibu yang mengambil Lecithin Shaklee semasa menyusu akan mengalirkan choline yang sangat baik untuk otak kepada bayi yang menyusu.
·        Lecithin Shaklee akan memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah untuk diemulsi.

Alfalfa 

·        Alfalfa Shaklee merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan.
·        Kaya dengan serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
·        Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan.
·        Juga merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu.

Kesimpulannya Set Bersalin Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan para ibu berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum selepas bersalin. Selain itu, Set Bersalin Shaklee juga adalah Set Bersalin yang menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan semasa berpantang, TETAPI ia juga boleh dimulakan semasa kehamilan dan diteruskan selepas berpantang. Ini bermakna kegunaannya tidak terhad semasa berpantang sahaja. Set yang boleh digunakan sepanjang masa adalah sangat berbaloi untuk wang dan juga kesihatan ibu-ibu semua.

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area SERI KEMBANGAN,  PUTRAJAYA, boleh hubungi Ita untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. ITA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


Tuesday, March 03, 2015

PROMOSI MAC 2015: JANGAN LEPASKAN!



PROMOSI MAC 2015
SOY PROTIEN ISOLATE POWDER (ESP) BUY 6 FREE 1!
BUY 2 GET 5% OFF (TWINPACK)
VITA-LEA FOR CHILDREN & ZINC COMPLEX
BUY 3 FREE 1!

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area SERI KEMBANGAN,  PUTRAJAYA, boleh hubungi Ita untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. ITA akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!